home >>

Sims 1

Sims 1 een spel wat jou de mogelijkheid geeft 'god' te spelen.

Sims 1 een game die al gauw de wereld vervorderde Sims een bekende game al sinds 2000 bespeelbaar op verschillende platformen. Sims is een computerspel welk hedendaags bespeelbaar is op alle platformen. Speel Sims op de playstation, Wii of XBOX. Sims is een typische god game waarbij jij 'alsware' god speelt en bepaalt hoe de wereld eruit komt te zien. Sims is begonnen als een zogenoemde god game waarbij jij virtuele mensen moest leiden naar succes, een gezin en andere menselijke kenmerken.

Sims een van de meest verkochte games aller tijde

Andere god games bepalen normaal gesproken de weg waarna toe jij moet gaan. Will Wright de ontwikkelaar van Sims en andere games had het idee dat de speler zelf moest bepalen hoe haar of zijn virtuele mensen eruit kwamen te zien, hoe ze heette en hoe de wereld eruit zag. Deze vrijheid was rond die tijd ongekend en sloeg als in bom in binnen de game wereld. Sims wereld met de honderden per dag over de hele wereld verkocht en werd al gauw een game bestseller. In 2002 wist de Sims het beste spel aller tijde genaamd Myst te verslaan met de titel: best verkochte game aller tijde.

Begin een relatie met andere game personages en communiceer via een 'simlish' taal

De verschillende personages die je zelf aanmaakt, praten ook tegen elkaar. Dus mocht je broer, zus of iemand anders in je leefomgeving een personage hebben aangemaakt kunnen deze met elkaar communiceren in de game. Wel kan je het personage van je broer niet besturen maar je kan er wel een relatie mee beginnen. De zogenoemde simtaal van de verschillende personages is niet te volgen. Ze spreken 'simlish' een taal die een aantal komedie mensen hebben verzonnen en dus niet te volgen is. Wel kun je dankzij verschillende icoontjes volgen wat ze tegen elkaar vertellen, of een andere sim het interessant vind of misschien wel ziet als flirten.

Diverse uitbreidingen van Sims 1

De eerste sims is een leuke game en heeft zelfs in 3 jaar 7 verschillende uitbreidingen uitgebracht die je van alles bieden. Zo heb je The Sims Beestenboel die je de mogelijkheid biedt je huis uit te breiden met een groot aantal huisdieren waarvoor je moet zorgen. Ook nieuwe buurten zijn tot beschikking wat voor een leuke extra zorgt. De eerste Sims is een enorm uitgebreide game die geheel kunt uitbreiden naar eigen ingeving. Online is de game ook te bespelen, gratis en in een online wereld zodat je met mensen online kunt contacteren.