home >>

Sims 2

Sims 2 nog realistischer dan zijn voorganger


Na het succes van de best seller Sims 1, werd er na een hoop uitbreidingen Sims 2 ontwikkeld. Met een geheel nieuwe engine die het mogelijk maakte het gehele spel in 3D te spelen. Waar Sims 1 nog vaak gebruik maakte van tweedimensionale beelden is Sims 2 volledig opgebouwd uit 3D visualisaties. Een ander groot verschil tussen de verschillende games is dat personages, de zogenoemde 'sims' ouder worden en ook dood kunnen gaan. In voorgaande game werden baby's niet oud, kinderen bleven voor altijd hetzelfde en volwassenen werden niet grijs of rimpelig. Een ideale wereld zou je denken, maar niet realistisch. Sims 2 heeft een draai gegeven aan Sims 1 door het een stuk realistischer te maken. Zo zijn er ook weekenden en weken die Sims 1 weer niet had.

Sims 2 uitbreiden met een accessoires pakket en uitbreiden met nieuwe kavels

Sims 2 is vrijwel hetzelfde gebleven als Sims 1 gezien de emoties en behoeftes die de personages hebben. Sims 2 bleek ook net als zijn voorganger een grote hit te zijn en om de game nóg uitgebreider te maken dan die al was, werden er talloze accessoires pakketten ontwikkeld die om de 2 maanden uitkwamen. Ook werd er het eerste uitbreidingspakket genaamd 'Studentenleven' uitgebracht in 2005. In totaliteit zijn er 8 uitbreidingsparkketen ontwikkeld en uitgebracht, dit verspreid over 3 jaar. Hiernaast zijn er 10 accessoires pakketten uitgebracht waarmee je meer meubels had, bad accessoires, tuin of zelfs H&M accessoires waarmee spelers hun eigen huis, tuin of vakantiehuis konden inrichten. Talloze uitbreidingen die ook Sims 2 tot een groot succes maken.

Sims 2 met een leuke gameplay, mogelijkheid tot uitbreiden en leuke extra's

Sims 2 biedt een leuke gameplay en biedt je naast alle pakketten enorm veel mogelijkheden. Je kan de stad in vrij bewegen en eten, naar de bioscoop, poker of andere leuke activiteiten doen samen of alleen. Een aantal leuke extra's die de Maxis ( de ontwikkelaar van de game) heeft bedacht zijn o.a. De mogelijkheid een alien als kind te hebben. Je zult dan 's avonds door een telescoop moeten kijken en je zult zien dat je ontvoerd wordt door aliens en een aantal dagen daarna terug op aarde wordt gezet met een grote buik. Het grappige is, dat het niet uit maakt of je een man of vrouw bent je zult hoe dan ook zwanger zijn van een alien baby. Deze baby kan vervolgens ook kinderen krijgen wat ook aliens zijn. Het geeft de game een leuke twist en mocht je altijd la een alien als Sims willen hebben, Sims 2 maakt het mogelijk.